Животът и времето на Волфганг Амадеус Моцарт

Книга, която се чете на един дъх и позволява да се преоткрие отвътре Моцарт, неговата музика и неговата епоха. Волфганг Амадеус Моцарт живее по-малко от тридесет и шест години, но неговата музика и митът за него ни съпровождат и до днес, и дори днес повече от всякога. С тази книга Мелограни доставя удоволствие на читателите с разказа за живота на един гений. Едно очарователно пътуване през XVIII век, приятно като роман. С методична точност в детайлите и тънка интроспекция авторът разглежда личността на Моцарт като огледало и велик интерпретатор на своето време. Мелограни успява да разкаже историята на великия музикант и композитор по един завладяваш начин.
Пиеро Мелограни е един от най-големите италиански истории. Сътрудник към различни периодични издания, той е автор на книги и монографии, сред които: “Десет защо за Републиката” (1994), “Модерността и нейните врагове” (1996), “Митът за световната революция” (1985), “Революциите на благосъстоянието”.

Издател: Рива
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 9789543201488
Страници: 388
Корици: меки
Тегло: 295 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 13.00