Затворите на нищетата

Лоик Вакан е професор по социология в САЩ (Университета Бъркли, Калифорния) и сътрудник на Пиер Бурдийо в Центъра по европейска социология в Колеж дьо Франс.
„Затворите на нищетата“ е критическо изследване на новите нео-либерални политики на наказване, на превръщането на социалната държава в наказателна държава.
Какви са новите схващания за социалните неравенства, бедността, престъплението, сигурността, социалната политика, насилието, справедливостта и отговорността? Как социолозите и експертите съдействат за експанзията на новия наказателен разум и за криминализирането на бедните?
Защо привържениците на „по-малкото държава в икономиката“ искат повече държава в сферата на наказанията и „нулева толерантност“? Как се интернационализира новата американска наказателна политика и какви са задачите на критическата социология във времето на новата планетарна операция по идеологически маркетинг? Сега, когато „на Европа й предстои да направи важен избор и от този избор зависи типа цивилизация, която Европа иска да предложи на своите граждани“…

Издател: Лик
Език: Български
Година: 2004
ISBN: 954607635X
Страници: 144
Корици: меки
Тегло: 170 грама
Размери:
Наличност: Да
Раздел: Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Цена: 5.50