За дипломатите и хората

Росица Ташева е родена в София, където завършва английската гимназия и френска филология в Софийския университет. Работила е в Агенция “София-Прес”, в посолството на Франция в София и в посолството на България в Париж. В неин превод от френски са излезли над 40 заглавия на автори като Балзак, Мопасан, Флобер, Селин, Албер Коен, Сан Антонио. Автор е на “За дипломатите и хората” и “Домашен апокалипсис”.
В “За дипломатите и хората” читателят се среща с обитателите на едно българско посолство през началния период на демократичните промени. От посланика до готвача през съветниците, аташетата и “вторите членове” – всички са описани, а ако някои е пропуснат, той би трябвало по-скоро да се радва. Абсурдните ситуации, в които изпадат героите, забавните истории, поднесени с тънка ирония и добродушна усмивка, нареждат книгата сред най-добрите образци на българския хумор. Наричат авторката българския Удхаус, сравняват я с Джером К. Джером, с Пиер Данинос, наричат книгата й “най-смешния текст, писан на български”.

Издател: Колибри
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 954-529-423-X
Страници: 220
Корици: меки
Тегло: 189 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 7.00