Важни решения

„Великолепно написана книга, интересна от първата до последната страница… Хора с различни политически възгледи трябва да я прочетат. “ Бил Клинтън
„Откровена и мъдра равносметка за управлението на Джордж У. Буш. “ Ню Йорк Таймс
Увлекателно откровение на 43-ия президент на САЩ Джордж Уокър Буш за всички важни решения, оформили президентството и личния му живот
Джордж У. Буш заема президентския пост в САЩ в осем от най-важните години в американската история. Решенията, взети в Овалния кабинет, влияят на хората в цял свят и определят времето, в което живеем. Президентът Буш кани читателите в губернаторския си офис в Тексас в нощта на оспорваните избори през 2000 г; качва ги на борда на „Еър Форс 1”в часовете след най-опустошителното нападение над Америка след Пърл Харбър – 11 септември; допуска ги в ситуационната стая в миговете преди началото на войната в Ирак и им показва Овалния кабинет, където е вземал спорните си исторически решения относно финансовата криза, урагана Катрина, Афганистан, Ирак; споделя и за други проблеми, оформили първото десетилетие на ХХІ век.
За първи път гледната точка и прозренията на Джордж У. Буш за:
• отказа му от пиенето и откриването на вярата; • избора на вицепрезидент, министър на отбраната, държавен секретар, Върховен съд и други ключови позиции; • семейните му отношения и писмата, които си разменя с баща си в навечерието на войната в Ирак; • антитерористичните програми на администрацията му; • обвиненията в неадекватна държавна реакция по време на урагана Катрина; • загрижеността му Ирак да не се превърне във втори Виетнам и за решението му да не се поддава на обществения натиск; • законодателните му постижения: намаляването на данъците и реформата в образованието, както и неуспехите, свързани със социалната сигурност и имиграционната реформа; • отношенията му с другите световни лидери; • най-голямото му разочарование – провала със залавянето на Осама бин Ладен.
Джордж Уокър Буш разбива традициите на политическата автобиография. „Важни решения“ ще заплени привържениците му и ще изненада критиците му.

Издател: Enthusiast
Език: Български
Година: 2012
ISBN: 9786191640041
Страници: 480
Корици: меки
Тегло: 619 грама
Размери: 16×23
Наличност: Да
Раздел: Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Цена: 25.00