В търсене на изгубената цивилизация: Огледало на небето

Албумен формат Твърди корици Повече от 300 илюстрации
Загадъчни и будещи благоговение, свещените места на древния свят стоят безмълвни от хилядолетия. Какви ли тайни биха разкрили, ако можеха да говорят?
В “В търсете на изгубената цивилизация” Греъм Хенкок продължава търсенето, започнато с превърналото се в световен бестселър изследване “Следите на боговете”, и се опитва да преоткрие завещанието на човечеството – откровението, че наричаните от нас древни култури са всъщност само наследници на една много по-древна цивилизация и продължители на архаичната й мъдрост… Заедно със своята съпруга и фотограф Санта Файя Хенкок проследява мрежата от свещени места по цялата планета в едно забележително пътешествие и търсене, което ни отвежда от пирамидите и храмовете на Египет до загадъчните статуи на Великденския остров и от обитаваните от духове руини на Предколумбова Америка до бляскавото великолепие на Ангкор Ват, за да разбие кода на забравените ни прадеди. Това е одисея, водеща към потънали паметници и тайни камери – пътешествие през мита и магията, което ни кара да преразгледаме досегашните си представи за произхода на цивилизацията. Много повече от продължение на “Следите на боговете”, “В търсене на изгубената цивилизация” е стремително потапяне в духовния свят на древните – търсене на тайна, записана на езика на астрономията и запазена в самите основи на най-свещените места на древния свят… Тайна, говореща за мистериозната връзка между земя и небе… Тайна, преобразяваща храмове в звезди и хора в богове… Най-дълбоката и най-мрачна тайна на забравеното ни минало.
СЪДЪРЖАНИЕ
ВЪВЕДЕНИЕ: Какво има в отвъдното? I Част: Мексико 1. Пернатата змия и одраният човек 2. На земята като на небето II Част: Египет 3. Светилища на космоса 4. В залата на двойната истина 5. Скрити кръгове 6. Тайнствените учители за небесното III Част: Камбоджа 7. Дракон 8. Разбиване на Млечното море 9. Майсторска игра 10. Елиминиране на невъзможното 11. Неподвижна точка на небето IV Част: Тихият океан 12. Парчета счупено огледало 13. Островът на магьосниците 14. Паяжина V Част: Перу и Боливия 15. Пясъчни замъци 16. Загадката на езерото 17. Камъкът в центъра ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Четвъртият храм
Греъм Хенкок е автор на множество превърнали се в бестселъри изследвания върху загадките на миналото. Сред тях са “Знакът и печатът”, “Следите на боговете”, както и на “Пазителят на битието”, “Загадката Марс” и “Талисман” (в съавторство с Робърт Бовал). Книгите му са преведени на двадесет езика. Санта Файя е световноизвестен фотограф, специализирала е снимането на паметници и произведения на древни култури.

Издател: Бард
Език: Български
Година: 2006
ISBN:
Страници: 334
Корици: твърди
Тегло: 1327 грама
Размери: 26.5×21
Наличност: Да
Раздел: Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

Цена: 39.90