UMLОснови. Кратко ръководство за стандартния език

Искате ли:
* Да разберете най-важните елементи на диаграмите на класове? * Да видите новата нотация за рамки на взаимодействие на UML 2.0 за добавяне на управление на потока към диаграми на последователност, и неофициалната нотация, предпочитана от много хора? * Да узнаете какви промени са направени във всички версии на UML? * Да имате под ръка бърз справочник на най-полезните части на нотацията на UML? * Да разберете какви типове диаграми са добавени към UML 2.0, без да ви се налага да го търсите в спецификациите?
Повече от 300 000 разработчици са извлекли полза от миналите издания на UML. Основи. Това трето издание е най-добрият ресурс за бързо, концентрирано вникване в разбирането и използването на UML 2.0 и предишните му версии.
Някои читатели ще искат да веднага да се заловят и да наберат скорост с UML 2.0 и да научат съществените му елементи. Други ще използват тази книга като удобен, бърз справочник на най-общите части на UML. Авторът изпълнява и двете желания в едно кратко, стегнато и съсредоточено представяне.
В тази книга са описани всички основни типове диаграми на UML, за какво се използват, както и основната нотация, включена в създаването и разчитането им. Тези диаграми са диаграми на класове, последователност, обект, пакет, разгръщане, случаи на употреба, машини със състояния, дейност, комуникация, съставна структура, компонент, преглед на взаимодействие и време. Примерите са ясни, а обясненията са сведени до основната логика на дизайна.
Ако сте като повечето разработчици, нямате време да се придържате “в час” с всички нововъведения в софтуерните технологии. Това ново издание на класическото произведение на Фаулър ви запознава с някои от най-добрите начини на мислене за ефикасния обектно-ориентиран софтуерен дизайн с помощта на UML – в удобен формат, необходим за всеки, който се занимава с професионален софтуерен дизайн.

Издател: СофтПрес
Език: Български
Година: 2004
ISBN: 9546853062
Страници: 208
Корици: меки
Тегло: 250 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Компютри и интернет, Книги

Цена: 8.00