Уинстън Чърчил

0
(0)

Уинстън Чърчил става световноизвестен с ключовата си роля за изхода от Втората световна война и безспорно е най-значимата личност в британската история на XX в. Роден през 1874 г. в семейство на аристократи, животът му обхваща девет десетилетия на повратности — персонални, обществени и политически. След избирането му за член на парламента през 1900 г. обществено-политическата му кариера бележи възход. Чърчил сменя два пъти партиите, което хвърля съмнения относно неговия характер и възгледи и е причина за политическата му изолация през 1903 г. Предупрежденията му за заплахата от Хитлер са пренебрегнати и едва след поражението на политиката на „умиротворяване“ през 1939 г. репутацията на Чърчил отново се покачва. Като многоуважаван министър-председател по време на Втората световна война и след това на Студената война той пътува неуморно по света, воден от стремежа си за установяване на съюз и за разведряване на отношенията между Америка и Съветска Русия.
„Ние ще продължим докрай… ще защитим нашия остров каквото и да ни струва това. Ще се сражаваме на брега, ще се сражаваме на сушата, ще се сражаваме по полета и по улици, ще се сражаваме по хълмове, но никога няма да се предадем.“ Уинстън Чърчил, 4 юни 1940г.

Издател: Планета 3
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9543250227
Страници: 136
Корици:
Тегло: 177 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Есеистика и публицистика. Световна, Философска проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.