Тук няма място за старци

В „Тук няма място за старци“ големият американски класик Кормак Маккарти поднася на читателите мрачен сюжет в стила на „черния роман“. Това е един обсебващ трилър с бързо и задъхано действие за войната, която обществото води само със себе си, и размисъл за любовта, кръвта и дълга, които изпълват живота ни и оформят съдбите ни. Книгата разказва за надигащото се непонятно зло, срещу което шерифът Бел няма сили да се бори. Той трябва да отстъпи настрани и да се оттегли – защото в новия свят вече „няма място за старци“.
Кормак Маккарти е носител на наградата „Пулицър“ за 2007 г. за романа си „Пътят“ и на Националната награда за литература за „Тези прекрасни коне“.
„Маккарти е един от най-големите ни писатели и този роман трябва да бъде четен като вопъл срещу разложението и покварата, които дебнат на хоризонта.“ – ХЮСТЪН КРОНИКЪЛ
„Тонове от Достоевски, Хемингуей и Фокнър отекват в прозата на Маккарти, която представлява смесица от лирично повествование, стакатов диалог и динамични сцени със свистящи куршуми и пръски кръв.“ – БУКЛИСТ
Награди на Кормак Маккарти: Награда „Фокнър Прайз“, 1965 г. Национална награда за литература, 1992 г. Национална награда на критиците, 1992 г. Награда „Джеймс Тейт Блек“, 2006 г. Награда „Пулицър“, 2007 г. Награда ПЕН/Сол Белоу, 2008 г.

Издател: Пергамент Прес
Език: Български
Година: 2012
ISBN: 9789546410450
Страници: 264
Корици: меки
Тегло: 289 грама
Размери: 21×14
Наличност: Да
Раздел: Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00