Трийсет мига от живота

В сборника с разкази “Трийсет мига от живота” няма нито един измислен герой, нито една съчинена история. С тънко чувство за хумор и самоирония, авторът описва живо срещите с “малки” и “големи” личности, попаднали в различни житейски ситуации. Зад веселите на пръв прочит случки надзъртат вечните проблеми на битието. Във всичките истории авторът е свидетел или съучастник, с едно изключение (“Едноръкият мелничар”). Гаранция за достоверност на атмосферата, в която са преживени тези мигове, е неговата активна дейност в живота на обществото преди и след промяната.
Милан Колев е роден през 1942 г. в село Янково, Шуменска област. Завършил е Физическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, специалност “Радиофизика и електроника”. Доцент, доктор по философия. Работил е като научен секретар на институт, секретар на Окръжен комитет на БКП, народен представител във Великото и 37-то Народно събрание, зам. – министър и главен секретар на Министерството на културата.

Издател: Захарий Стоянов
Година: 2016
ISBN: 9789540910345
Страници: 200
Корици: меки
Тегло: 217 грама
Размери: 14×21
Наличност: Да
Раздел: Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00