Тестове с текстове по български език за 7 клас (Самоподготовка за новите изпитни варианти)

Сборникът съдържа 10 теста със задачи по български език, съобразени с последните изпитни промени и образователните им цели, обявени от МОН през 2015 г.
Тестовете съдържат задачи от разнороден тип за проверка на:
– уменията за възприемане, извличане, обработване и прилагане на информация от различни източници (текстове, таблици, схеми, диаграми, картинни изображения, фотоси и др.); – владеенето и прилагането на езиковите норми (правописна, граматическа, лексикална, пунктуационна).
В края на всеки тест има по една „творческа задача” за създаване на текст (трансформиращ преразказ, теза, разсъждение по поставен проблем, обосновка на становище, изразяване на оценка и др.). Целта на този тип задачи е да помогнат на учениците за предстоящите изпити, както и да развият у тях практически полезни речеви умения. Съобразно трудността им тестовете са групирани в три „нива” – за начинаещи, напреднали и отличници. Предложена е и методика за оценяване на постигнатите резултати. Сборникът е предназначен за самоподготовка на седмокласници, но може да се използва и от ученици в 5. и 6. клас.

Издател: Литерайко
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789549296143
Страници: 96
Корици: меки
Тегло: 133 грама
Размери: 17×24
Наличност: Да
Раздел: Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

Цена: 8.40