Тестове по математика от областни и общински състезания 7+ клас

Сборникът съдържа 14 теста от състезания по математика. Те имат формата на националния изпит след 7. клас и дават възможност да се направи реална оценка на знанията. Задачите могат да се използват в училище в часовете за задължителна подготовка и вкъщи за самоподготовка и самоконтрол.
Националният изпит по математика се провежда под формата на тест в два модула:
* първият модул, за национално външно оценяване, се състои от 25 задачи с избираем отговор, като времето за решаване е 60 минути и максималният брой точки е 65. За всяка задача, която е от различна тема на изучения материал до 7. клас, разполагате с около 2 минути. Съвет: Задачите, които ви затрудняват, оставете за края на изпита * вторият допълнителен модул е от 5 задачи с отворен отговор и време за решаване 90 минути. Три от задачите изискват кратък числов или словесен отговор (без описване на решението) се оценяват с по 5 точки. С разширен отговор са две задачи – изписва се пълното и аргументирано решение и се оценяват с по 10 точки.
Максималният брой точки от двата модула е 100. За изпита по математика след 7. клас трябва да се подготвите върху трите вида задачи. В теста има и въпроси, които се решават със знания от 5. и 6. клас. Основната цел на сборника е да спомогне за повишаване на математическите способности на учениците в подготовката им за националния тест след 7. клас.
Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2011/2012 г.

Издател: Коала прес
Език: Български
Година: 2011
ISBN: 9789549455670
Страници: 112
Корици: меки
Тегло: 138 грама
Размери: 23×16.5
Наличност: Да
Раздел: Математика, 7 клас, Учебници

Цена: 6.00