Тестове: Нови тематични и общи тестове по математика за 7 клас/ст.

От учебната 2006-2007 година се въвежда промяна във формата на националния изпит по математика за приемане на ученици след завършен 7. клас в профилирани гимназии и профилирани паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на математика.
Националният тест по математика ще съдържа 42 задачи с четири възможни отговора и 8 задачи със свободен отговор. Всеки верен отговор ще се оценява с -1, 2 или с 3 точки. Общият брой на точките от теста ще бъде 100, а продължителността на изпита – 3 астрономически часа.
В предложения сборник са включени 33 теста. Те съдържат по 20 задачи с четири възможни отговора, от които само един е верният, и 2 задачи със свободен отговор.
Първите 27 теста са подредени по основните раздели на програмата по математика за 7. клас. Към всяка тема са дадени основни теоретични знания, след което са предложени по 3 теста, подредени по степен на трудност. Решаването им е добро средство за контрол и самопреценка на знанията по съответната тема.
Последните 6 теста са върху целия материал от програмата на МОН за националния изпит по математика след завършен 7. клас.
Предложените в сборника тестове са с по-малък обем от предстоящия национален тест по математика, за да се съкрати времето за тяхното разглеждане.

Издател: Коала прес
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9549455083
Страници: 150
Корици: меки
Тегло: 188 грама
Размери: 23×16
Наличност: Да
Раздел: Учебни помагала 5-7 клас, Основно образование 5-7 клас, Учебна литература, Учебници

Цена: 4.00