Татуираният торс

Обезобразен човешки торс е открит в найлонова торба на брега на един плаж близо до Гьотеборг. Коя е жертвата? Единствената следа е особена азиатска татуировка на рамото на убития. Тя отвежда инспектор Ирене Хюс в Копенхаген, където две години по-рано проститутка е била умъртвена по подобен начин. Жестоките убийства продължават, а младата инспекторка е изправена пред множество загадки.
Какво премълчава Том Танака, бившият сумо борец, който е имал връзка с някои от жертвите? Защо някои от датските колеги на Ирене се държат толкова подозрително? И може ли тя изобщо да се довери на някого? Защото отдавна ? се струва, че убиецът я следва като сянка, застрашавайки собствения ? живот.
„Хелене Турстен се нарежда сред онези автори на криминални романи, които умеят майсторски да заплитат интриги и да поддържат напрежение у читателя до самия край.“ Филаделфия Инкуайърър
„Завладяващо полицейско разследване, проведено на фона на картини от съвременния живот в Швеция и Дания. Героите са пълнокръвни и мотивирани, а Ирене Хюс бързо се превръща в един от най-симпатичните образи на жени детективи. Романът е сред най-добрите образци на шведското крими.“ Балтимор Сън
? ? ?
Хелене Турстен е родена в Гьотеборг. Заема достойно място сред плеядата утвърдени скандинавски автори на криминална литература. Най-голяма известност си спечелва с романите от поредицата за инспектор Ирене Хюс. Повечето от тях са филмирани и се радват на международен успех.

Издател: Прес
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789543084296
Страници: 392
Корици: меки
Тегло: 300 грама
Размери: 13×20
Наличност: Да
Раздел: Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 15.99