Танцът на дракона

Годината е 2006. Светът е обхванат от глобална рецесия. Докато Япония се разтърсва от икономическа и социална криза, Китай става все по-силен. За да се възстанови статутът му на велика сила и да се изпълни древната мечта за лидерска позиция в Азия и световна хегемония, трябва да се отслабят съществуващите съюзи и да се промени разположението на фигурите върху голямата шахматна дъска.
Смятан някога за един от най-безопасните градове в света, Токио е залят от терористични актове и излизаща извън контрол престъпност. Безработицата расте главоломно, чувството за несигурност и безизходица обхваща все повече хора. На политическата сцена се появява нов играч — познатият на няколко поколения харизматичен поп певец Нодзава. Опирайки се на растящата подкрепа на хората, той започва умела ултранационалистическа кампания, целяща превръщането на Япония в ядрена сила.
В серия от интервюта за вестник „Трибюн”, издание на огромна медийна корпорация, журналистката Мартина Майър се опитва да намери рационално обяснение на шеметния възход на шоумена Нодзава като политически водач. Но когато в електронната й поща започват да пристигат анонимни писма, предупреждаващи я за „трагичните инциденти”, заливащи страната, тя осъзнава, че е попаднала на заговор с невероятни мащаби и дългогодишна история. Невидими кукловоди дърпат конците на пеещата марионетка. Целта е прекалено голяма — нов световен ред.

Издател: Обсидиан
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 9547690531
Страници: 384
Корици: меки
Тегло: 296 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 8.00