Тайната на четирите темперамента

Издателството предлага второто българско издание на този лекционен цикъл като напомня, че необоходимо условие за разбиране на текста и за езотерична работа с него е поне предварителното проучване на “Въведение в Тайната наука”.
В настоящото издание са включени следните трудове на Щайнер:
* Тайната на четирите темперамента; * Възпитанието на детето от гледна точка на антропософията; * Лекция върху педагогиката по време на “Френския курс” в Гьотеанума, 16.09.1922; * Педагогика и изкусто; * Педагогика и морал; * Лекции върху възпитанието; * Лекции върху социалния живот и троичното устройство на социалния организъм.
За автора: Рудолф Йозеф Лоренц Щайнер (1861-1925) е австрийски философ, литературовед, архитект, драматург и възпитател, създател на антропософията и нейните практически приложения, включително Валдорфските училища, евритмията, биодинамичната агрономия, движението Камфил и Християнската общност.
Рудолф Щайнер участва в теософската организация, като за известен период от време оглавява Немското теософско общество. През 1912 г. поради сериозни идейни различия спрямо деянията и идейните тенденции на Ани Безант и Чарлз Ледбитър (теософските ръководители по това време), Немското теософско общество, ръководено от Рудолф Щайнер се отделя от Теософската организация, като се основава нова духовна организация базирана на принципите на езотеричното християнство и това е Антропософското общество.
Рудолф Щайнер има изключителна активна творческа и лекторска дейност. Известни са около 300 книги с негови лекции и публикации. Освен това той е създател на поредица драматургични произведения, както и на редица практически духовни методи. Рудолф Щайнер проектира и работи по построяването на Първия и Втори Гьотеанум.

Издател: Даскалов-Ст.Загора
Език: Български
Година: 2010
ISBN: 9789544950668
Страници: 138
Корици: меки
Тегло: 123 грама
Размери: 20×13
Наличност: Да
Раздел: Езотерика. Духовни учения, Книги

Цена: 9.00