Св. Мария Магдалена де Паци

0
(0)

Света Мария Магдалена от Флоренция (1566 – 1607) е била жена, способна да приеме предизвикателството да вярва, да се уповава на Исус от Назарет във време, в което били големи отворените въпроси по отношение на различни елементи от църковната действителност.
Да възстанови историческата значимост на една жена, на нейните мечти и идеали, но и на усилието, което тя положила, за да остане вярна на направения избор – това е намерението на тази биография, изведена в светлината на последните проучвания, въз основа на думите на мистичката кармилитка, събрани и предадени от нейните сестри; уникален документ във флорентинския „сребърен период“ от XVI век.
Произхождаща от знатна благородническа фамилия – Де Паци, които напразно опитвали да се противопоставят на Медичите в антидемократичното течение от 1478 г. – Мария Магдалена заложила на карта собственото си призвание на християнка, за да може Църквата да се обнови, завръщайки се към Евангелието без по-нататъшни терзания.
Но за нея е присъщ и пророчески изказ, подхранван от Писанието и разкрит в нейните „Lettere sul rinnovamento della Chiesa“, които очакват все още да бъдат открити и чути като слова на жена, която не се е ограничила до изказванията, а е оползотворила съществуването си, за да може и по нейно време Словото да се въплъти. На хълмовете на Кареджи нейните сестри пазят и до днес нейните мощи и живото й свидетелство.

Издател: Фондация Комунитас
Език: Български
Година: 2014
ISBN: 9789549992717
Страници: 204
Корици: меки
Тегло: 243 грама
Размери: 14×21
Наличност: Да
Раздел: Римо-католическа църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Цена: 6.40

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.