Старото дете

Как бихте се почувствали, ако разберете, че собственото ви дете е подменено с друго, неизличимо болно такова? Че в болницата някой е отмъкнал рожбата ви, преобръщайки целия ви живот? И какво бихте сторили, когато отчаяното ви търсене, молби и настоявания остават глас в пустиня? И никой не ви вярва?
Зое Бек отново ни предоставя усещането за напрегнат трилър с новия си роман “Старото дете”, достигащ до българските читатели благодарение на издателство “Еднорог”.
Карла изживява мечтите си. Тя е преуспяваща и богата собственичка на художествена галерия, но случилото се я изправя пред най-голямото предизвикателство в живота й – да намери детето си.
Но никой не й вярва…
Фиона идва на себе си във ваната. По ръба й горят множество свещи, листенца от рози се носят по повърхността на водата, която постепенно почервенява от собствената й кръв. С последни сили тя успява да се добере до телефона. В болницата красивата и ексцентрична Фиона настоява, че някой се опитва да я убие…
Но никой не й вярва…
Загадка, останала неразрешена в Берлин през 70-те години на ХХ век, хвърля дългата си сянка чак до Единбург, 30 години по-късно. Две жени се лутат в лабиринта на коварна интрига, но всичко е срещу тях. Обект на съжаление и присмех, те водят отчаяната си борба, за да се доберат до истината и да разобличат хората, които посягат не само на живота, но и на душите им…

Издател: Еднорог
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789543651689
Страници: 304
Корици: меки
Тегло: 250 грама
Размери: 13×20
Наличност: Да
Раздел: Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00