Спекулативно-поетически разглеждания на времето у късния Хайдегер

0
(0)

С настоящото проучване се назовава двусмислената подбуда един теоретичен проблем, какъвто е проблемът за времето у Хайдегер, многократно обсъждан и обременен с противоречива изследователска история, да се оттегли за преразглеждането му като иманентно на текста времево измерение, към детайлния прочит на отделни, сравнително кратки текстове. Краткостта им иде да улесни обгледимостта на обстойното представяне, наложително, впрочем, и поради това, че досега не са превеждани на български език. Така проблемът за времето у късния Хайдегер следва да възвърне проблемността си, проследен в комплицираността на отделни текстови ставания и завършености. Ще рече – проблемът за времето, за определянето му, да възприеме наново събитийността на самите текстови извършвания. Да се въдвори в нея…
Любомир Милчев е завършил е специалностите българска филология и културология в СУ „Свети Климент Охридски“ през 1988 г. От 1989 г. е специализант на катедрата по културология, а в следващите пет години – неин редовен аспирант. По време на доктората си специализира в университетите на град Хайделберг и град Бохум, Германия. Превежда „Кант и проблемът на метафизиката” на М. Хайдегер (1996).
Книги от същия автор: „Далматинецътъ Марципанъ”(2000), „Вещи и обнищвания в литературата. Литературният антиквариат” (2001), „Комедиантите – фарсове и водевили и дори… tableau vivante”(2004, ИК Жанет 45), „Любовникът на лейди Чатърли и благоприличието на нетрагичното” (2006).

Издател: Жанет-45
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 9789544914233
Страници: 200
Корици: меки
Тегло: 244 грама
Размери: 20×14
Наличност: Да
Раздел: Хуманитарни науки, Книги

Цена: 10.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.