София Лорен: Рецепти & Спомени

албумен формат 220 х 238 мм
корица 350 гр. картон
четирицветен печат с ламинат
В своята книга “Рецепти и спомени” София Лорен, една от най-известните и обичани актриси, представя сто рецепти на любими семейни ястия, както и популярни специалитети от цяла Италия. Книгата е посветена с много любов на бабата на актрисата – Луиза, или както я наричат всички в семейството – Нона Луиза, с която я свързват незабравими спомени от детството в Поцуоли, малко градче, близо до Неапол. Нона Луиза се е отличавала със своите невероятни кулинарни умения и любов към импровизациите. Тази възможност за експериментиране е характерна за всички рецепти в книгата.
Освен семейните специалитети, тук има рецепти от цяла Италия – чудесна бобена супа от Тоскана, неаполитански пици, ризото от Венеция, рибни ястия от Сицилия и зеленчуци от Южна Италия. София Лорен е известна с любовта си към макаронените изделия, ето защо тук ще намерите голямо разнообразие от рецепти за тях, между които и легендарното “Рагу по неаполитански” – традиционното ястие на семейството й за неделния обяд. Тук присъстват семпли предястия към макарони, риба, зеленчуци и неустоими десерти.
Към рецептите са приложени и повече от 100 снимки. София споделя весели случки от своето детство и от невероятната си кариера в киното. Показва ни неща от кухнята на някои от филмите си, в които й партнират известни актьори и близки нейни приятели като Марчело Мастрояни и Кари Грант, както и рецепти, открити по време на снимките в различни райони на Италия.
Написана с вдъхновение, хумор и благородство, книгата “София Лорен – рецепти и спомени” представлява изключително четиво не само заради рецептите на вкусните семейни ястия, които знаменитата актриса ни предлага, а и с увлекателната история на нейния живот.

Издател: Бард
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9545857501
Страници: 216
Корици: меки
Тегло: 718 грама
Размери: 23.5×22
Наличност: Не
Раздел: Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Цена: 24.95