Смърт на свещените крави. Как успелите бизнесмени разбиват старите правила

В индуистката традиция Свещената крава е почитана фигура, която олицетворява плодородието на земята, любовта на майката и свeтостта на живота. В съвременния свят Свещената крава е правило, мото или афоризъм за това как трябва да се прави бизнес, което повечето хора приемат за неоспорима истина. Ако светът беше застояло и предсказуемо място, тогава старите правила щяха да действат. Но светът, в който живеем, се променя непрекъснато. Всичко, което звучи по-категорично от препоръка, трябва да бъде подлагано на съмнение. Свещените крави заслужават да умрат, защото, убивайки ги, печелите време и пари, а може и да спасите нечий живот. Е, добре де, може би не чак живот. Но бизнес, който гледа само към миналото, за да направлява бъдещето, е обречен на провал.
Ако се замислите, има много Свещени крави, преживящи мързеливо в дебрите на корпоративния свят. А ние смятаме, че е време някой да им тегли ножа. Шат!
Винаги се концентрирайте върху решаването на проблема Шат! Вярвайте на проучванията си Шат! Създайте корпоративна култура Шат! Не обиждайте никого Шат! Всички заслужават втори шанс Шат! Брандингът е скъп Шат! Следвай лидера Шат!
Авторите не просто демонстрират как да разпознаете и да убиете Свещените крави на работното си място. Те разказват за организации и хора, които са успели, защото са пренебрегнали общоприето мнение и са казали „майната им“ на десетилетни правила. Разкриват процъфтяващи сега бизнес философии, които утре могат да се превърнат в Свещени крави, ако не се внимава. Предлагат блестящи алтернативи и дават идеи, които могат да ускорят кариерата ви, да направят бизнеса ви по-печеливш и по-удовлетворителен.
А, ето и още една Свещена крава от бизнес книгите: Никой не чете текста от кориците Шат!

Издател: Кръгозор
Език: Български
Година: 2010
ISBN: 9789547712362
Страници: 200
Корици: меки
Тегло: 265 грама
Размери: 21×14
Наличност: Да
Раздел: Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Цена: 5.00