Смях от Британските острови

0
(0)

ХУМОР ОТ АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ, ИРЛАНДИЯ И УЕЛС
В този сборник си дават среща изтънченият и понякога циничен хумор на англичаните, закачливият, дяволит и жизнерадостен хумор на шотландците, пиперливият и прям хумор на ирландците и накрая неподправеният и добродушен хумор на уелсците. И макар всеки от четирите народа да си има своите чудатости и често те да се надсмиват едни на други, хуморът от Британските острови не може да бъде сгрешен с никой друг и остава запазена марка за много усмивки и добро настроение.
*** Някой звъни на вратата на английска къща. – Кой е? – пита мъжът отвътре. – Джак Изкормвача! – отвръща зловещ глас. – Скъпа, за тебе е – извиква съпругът.
*** Ангъс свирел на гайда. Когато се упражнявал, той слизал долу в мазето си, а кучето му заставало горе на стълбите и пеело с него. Един ден, след като репетицията продължавала вече около час, един съсед на гайдаря извикал отгоре: – По дяволите, Ангъс, не можеш ли да изсвириш нещо, което кучето да не го знае.
*** Ветеран от ИРА разказва на сина си: – След като атакувахме колоната на англичаните, ние се оттеглихме и заехме отбранителни позиции. Скоро обаче свършихме храната. После свършиха и бирата, и уискито. Жаждата започна да ни измъчва нетърпимо… – Татко, изобщо ли нямахте вода? – Повярвай ми, синко, толкова беше напечено, че изобщо не ни беше до къпане…
*** Турист с мотоциклет се обръща към местен уелсец: – Съжалявам, но сгазих кокошката ви. Ако ви дам пет лири, това ще оправи ли нещата? – Направете ги десет – отвръща уелският фермер. – Имам един млад петел, който беше ужасно привързан към тази кокошка и се боя, че новината ще го убие.

Издател: Пергамент Прес
Език: Български
Година: 2013
ISBN: 9789546410542
Страници: 320
Корици: меки
Тегло: 406 грама
Размери: 14×21
Наличност: Да
Раздел: Хумористична проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.