Символите на Рейки

Древната система за лечение с ръце – рейки – достигнала до нас чрез опита на Микао Усуи, има безброй последователи в целия свят. В своята необикновена книга, авторите дават много пълно и задълбочено изследване на символите и мантрите в Рейки, водени от желанието да предпазят читателите от заблуди и грешки и да сложат край на “бакалската търговия с тайни”
Любек и Хозак стигат до същността на символите като форма на някакво щастливо преживяване (например, отваряне на сърцето), което съкратено и образно е предадено в абстрактна форма. Символът може да бъде още форма на познание или указание за действие.
Има две големи групи символи – символи, взети от природата – луната, слънцето, светлината, мракът, звездите, водата. И изкуствено създадени символи – буквите от азбуката, мандалите, ин/ян, символите на рейки, мантрите.
В духовен контекст и двата типа символи служат като прототип на висшата реалност или като посредници на необикновени преживявания и свещено познание, които не могат да бъдат изобразени и предадени по друг начин,
Символите събуждат нашата творческа сила и ни дават възможност да реализираме целия потенциал, който носим.
От книгата ще разберем: Кои са най-често срещаните грешки при използване на символите и мантрите Как да съхраним енергията на символа в себе си Каква е връзката между символите и чакрите Защо са нужни инициациите Как можем да използваме силата на мудрите, за да изцелим себе си и другите Защо всяко решение трябва да се превърне в действие.

Издател: Шамбала ЕООД
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9543190526
Страници: 650
Корици: меки
Тегло: 763 грама
Размери: 24×16.5
Наличност: Не
Раздел: Източна медицина, Медицина за всеки, Книги

Цена: 30.00