Силата на мисълта

0
(0)

ОТ ДУХОВНИЯ УЧИТЕЛ, КОЙТО РАЗКРИ СИЛАТА НА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ „Емет Фокс беше един от най-великите световни учители-метафизици. Неговата работа е повлияла дълбоко духовното израстване на милиони хора, включително и моето собствено.“ МАРИАН УИЛЯМСЪН
Емет Фокс (1886-1951) е един от най-влиятелните духовни водачи на ХХ век и пионер в движението на Новата мисъл. Неговото смело и динамично послание, а именно идеята, че нашите мисли оформят действителността, в която живеем – е променило живота на милиони хора по целия свят и е повлияло на някои от най-важните духовни писатели на нашето време като Уейн Дайър, Естер Хикс и Луиз Хей – всички повярвали в силата на позитивното мислене.
СИЛАТА НА МИСЪЛТА е освежаващо актуална. Този класически текст за позитивното мислене е написан от един от най-великите мотивационни писатели в света и предлага вълнуващи идеи за лична трансформация и промяна. Базирана на простото послание на Емет Фокс, че „мислите са неща“, книгата изследва всички потенциални ползи от творческото и ефикасно използване на тази максима. Тези трийсет и едно вдъхновяващи есета показват как можем да постигнем здраве, успех, щастие и свобода на духа чрез силата на положителната мисъл. Публикувана за първи път през 1940 г., СИЛАТА НА МИСЪЛТА е била непресъхващ източник на сила и обновление за няколко поколения читатели.
„Изпитвах особено спокойствие и радост, докато работих над тази духовна книга, защото ми се случи това да съвпадне с много важен момент от живота ми. През всичките тези вълнуващи месеци аз бях сякаш нежно закриляна от един ангел – този, който сигурно е водил и ръката на Емет Фокс. Написана с огромна вяра в Бог, без никакъв патос или догматизъм, СИЛАТА НА МИСЪЛТА ми обясни по прост, уместен и искрен начин всичко, което само съм усещала и долавяла, четейки някои от текстовете в Библията и считайки себе си за православна християнка. Книгата е буквално ръководство за чист и красив живот, изпълнен с упование и надежда, тя по деликатен начин придава смисъл и дава цел на нашето пътуване. Изпълва ни с вяра в Бога и ни съветва да пожелаем всичко чрез ежедневната молитва, която би ни дала толкова много – любов, спокойствие, успех, здраве и постигане на всичките ни мечти, цели и блянове. Всичко идва по местата си – просто трябва да знаем как да го пожелаем! Можем да се справим с всяка беда, болест или горест – просто трябва да знаем как да го поискаме. Винаги интуитивно съм знаела, че това е така, но тази книга ми го обясни съвсем ясно – невероятно е, наистина чудо – усетих, че Бог е тук, повече от всякога. И че наистина става дума за любов.“ Искра Ангелова, журналист и актриса, преводач на книгата.
„Емет Фокс е мой учител. От неговите текстове научих как да живея духовен живот. Той означава много за мен и може да означава много и за вас, защото свежда до ежедневна практика изцеляващите послания на религията.“ Бърни Сийгъл, автор на „Любовта и чудесата в медицината“
„Емет Фокс ми донесе огромно духовно вдъхновение и интелектуална сила.“ Стив Чандлър, автор на „Вашата история“

Издател: Жануа 98
Година: 2016
ISBN: 9789543761173
Страници: 360
Корици: меки
Тегло: 352 грама
Размери: 13×20
Наличност: Да
Раздел: Приложна психология, Книги

Цена: 12.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.