Сигурно се шегувате, г-н Файнман! (Приключенията на един любопитко)

Историите в този сборник са събирани лека-полека в продължение на седем години, докато с Ричард Файнман приятно си свирехме на бонгоси. Всяка една история сама по себе си е много забавна, а събрани заедно са удивително четиво: че на един човек могат да му се случат толкова много откачени неща за един живот, направо не е за вярване! А че един човек може да измисли толкова много невинни щуротити за един живот – без съмнение е вдъхновение! /Ралф Лейтън/
Ричард Файнман /1918-1988/, носител на Нобелова награда за физика, обожава шегите, загадките и дръзките приключения. Често наричан „вторият най-велик ум след Айнщайн“, тук той разказва как работи по различни проекти с Айнщайн и Бор; как като изпечен касоразбивач се справя със заключени сейфове, пазещи най-секретните ядрени разработки; как акомпанира с бонгосите си на балетна трупа; как рисува гола тореадорка и… и още много удивителни истории. Накратко: това е животът на Файнман в целия му ексцентричен блясък – взривоопасен коктейл от изключителна интелигентност, безгранично любопитство и неподправена жизненост.
Ако има книга, която може да разчупи стереотипа за скучния учен, то това е точно тази. Тази книга е като лакмусова хартия: всеки, който я чете и не умре от смях, не е в ред.

Издател: Изток-Запад
Език: Български
Година: 2014
ISBN: 9786191525164
Страници: 334
Корици: меки
Тегло: 422 грама
Размери: 14×21
Наличност: Не
Раздел: Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 18.00