Седемте чудеса на света

Седемте чудеса на Древността са символ на всичко прекрасно и загадъчно, което предхожда християнската епоха на съвременния свят. Въпреки това много хора в наше време биха се затруднили да ги изброят. Повечето от тези седем величествени паметници от бронз и мрамор, злато и слонова кост, от пръст, огън и вода не могат да бъдат посетени днес освен мислено – те или са се превърнали в руини, или са изчезнали, затрупани от праха на времето.
В тази забележителна книга археолозите Джон и Елизабет Роумър описват Седемте велики чудеса като използват словото на древните автори и информацията от съвременните археологически изследвания.
Историята на Седемте чудеса на Древния свят е всъщност история на една представа и тя има голямо влияние върху съвременността. За първи път тази книга разказва за нещо, което може да се нарече археология на чудото. Тя включва описанията на пътешественици и учени, които са се докоснали до очарованието на Седемте древни чудеса, до историята на тяхното създаване, съществуване и унищожение. Книгата проследява археологическото търсене на Чудесата – от най-ранните разкопки до последните находки на съвременните археолози. Включени са също най-новите преводи на разказите на хора, които векове наред се впускат в опасни пътешествия, за да видят с очите си седемте дивни творения и да им се насладят. Ето защо тази книга е една невероятна приказка, непозната глава от историята на света, в който живеем. Първата книга на Джон Роумър „Долината на фараоните” се превръща в класическо произведение по темата и е преведена на много езици. Следват книгите „Египет на Роумър”, „Животът на древните” и „Завещанието”, но които са създадени телевизионни сериали, чиито водещ е авторът.

Издател: Мария Арабаджиева
Език: Български
Година: 2009
ISBN: 9789545843785
Страници: 376
Корици: меки
Тегло: 425 грама
Размери: 23.5×16.5
Наличност: Не
Раздел: История, Книги

Цена: 19.90