Сборник контролни работи и тестове по математика за 6 клас/ Нова

В сборника се предлагат 48 контролни работи и 48 теста. Дадените разработки покриват цялостно материала по математика за 6. клас.
След всяка от темите са предложени по две контролни работи с поне по три задачи (някои от тях имат по няколко подусловия).
С първата контролна работа се проверява дали са усвоени основните знания и умения до тази урочна единица. Във втората контролна работа са включени задачи с по-тежка изчислителна част, която изискваща и по-задълбочени познания от материала.
Всеки от предложените тестове съдържа по 12 задачи. Десет от тях са с един избираем отговор от четири възможности. Последните две задачи са със свободен отговор. За тях трябва да се запише само полученият краен резултат. Голяма част от последните две задачи са нестандартни. Те изискват съобразителност, логически разсъждения и комбиниране на знания от предходния материал. Степента на трудност на втория от предложените тестове към дадена тема е по-голяма от тази на първия тест.
Подбраните контролни работи и тестове са съобразени с програмите на МОН и Държавните образователни изисквания по математика за 6. клас.
В края на сборника са дадени отговори на контролните работи и тестовете. За някои от задачите има упътване или решения.

Издател: Коала прес
Език: Български
Година: 2009
ISBN: 9789549455366
Страници: 160
Корици: меки
Тегло: 190 грама
Размери: 23×16
Наличност: Да
Раздел: Математика, 6 клас, Учебници

Цена: 6.60