Пътят на озарението. Учението на Суфиите

Суфизмът никога няма да престане да съществува, защото докато има живот на земята, душата на човека ще се стреми към радостта, съвършенството и красотата.
Хазрат Инаят Хан е роден в Индия, в семейството на известен музикант, наречен „Бетовен на Индия“. Самият той е велик музикант и мистик, който получава заръка от своя учител да отиде на Запад и да сподели древната мъдрост на суфиите със западния свят. На тази благородна задача Инаят Хан посвещава много години от живота си.
Пътят на озарението чертае стъпките, които всеки от нас може да измине в търсене на собствената си същност. От книгата ще научим: – каква е целта на пътуването на душата и как да се подготвим за него; – как изпълнението на ежедневните ни задължения може да ни направи щастливи; – какво представлява Законът за вътрешния живот; – кои са петте различни вида озарена душа; – Защо истината не може да се изрече напълно, а това, което може да се изрече, не е непременно истина; – Защо пътят на суфиите е път на любовта.
Докосването до суфиите – носители на онази древна мъдрост, която от векове помага на хората да открият своето истинско място в живота – ще дари съвременния човек със сила и вдъхновение.

Издател: Шамбала ЕООД
Език: Български
Година: 2005
ISBN: 9543190305
Страници: 334
Корици: меки
Тегло: 240 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Цена: 8.00