Психология на войната: Размисъл за нейната мистика и лудост

Психология на войната е шокираща дисекция на проблем, в чието решаване са се провалили и най-великите мислители. Войните ни стават все по-смъртоносни, а влечението на хората към война все още не се е променило. В “Психология на войната” Лорънс Лешан говори за корените на човешката страст към войната и за практическото въвличане на обществото и политическото ръководство в нея: – ако войната може да се планира, бихме ли могли да планираме и мира? – кои са психологическите индикатори за война и как могат да се използват те, за да се разработи “система за ранно предупреждаване”? – има ли правителствени органи, които са по-предразположени към война отколкото към мир? – какъв стил на управление може да намали или да предотврати военните конфликти?
Днес, когато целият свят предвижда продължителна война срещу тероризма, своевременното послание на “Психология на войната” трябва да бъде прочетено от всеки, който се интересува от съвременните събития.
Лорънс Лешан е психолог, педагог и автор и съавтор на повече от дузина книги, между които “Дилемата на психологията”, “Редуващи се реалности” и популярната “Как да мислим”. Работейки повече от половин век в областта на психологията, пет години той е служил като психолог в армията на САЩ.

Издател: Анимар
Език: Български
Година: 2005
ISBN: 954932317X
Страници: 208
Корици: меки
Тегло: 195 грама
Размери: 21×14.5
Наличност: Не
Раздел: Приложна психология, Книги

Цена: 8.99