Професионален дизайн на печатни материали

0
(0)

Дизайнерът, преподавателят и авторът Джон Макуейд е на предния фронт на графичния дизайн и настолната издателска дейност от няколко десетилетия. След като първи изпробва бета-версията на настолната издателска програма Aldus PageMaker, той основа първата компания за настолна издателска дейност – PageLab, за да се възползва от предимствата на новите средства. Заедно с жена си Гея Макуейд, той основа отлично приетото списание Before & After (Преди и След) – дългогодишен любим източник на познания за графичните дизайнери.
Списанието Before & After си спечели легиони от фенове със своя подход към дизайна не само като средство за украсяване, но и като съществена форма на комуникация. Приветствайте първата книга на Джон Макуейд, който е основател, издател и основен говорител на Before & After. Както ще видите в тези страници, Макуейд разглежда всички съществени въпроси в този приятно изчистен, стегнат и елегантен учебник по дизайн на печатните материали.
Чрез серия от проекти, избрани заради практическата им стойност за съвременния графичен дизайнер – едно- и многостранични публикации, комплекти от фирмени материали, автобиографични изложения, брошури за продукти, обяви и други, ще видите принципите, които прилагат най-успешните дизайнери. Най-хубавото е, че ще откриете как да мислите визуално – превръщайки представите си в документи, които комуникират ефективно чрез страниците си.
Ще научите чрез примери: • Кога един шрифт работи по-добре от друг и как да избирате най-подходящите шрифтове за своя проект • Как да разположите атрактивно фотографии при представяне на продукти • Как да направите брошура с джоб, чиято информация се актуализира лесно • Стратегии за насочване на погледа на читателя • Основните правила за структурата на впечатляващата реклама • Как се създава портфолио с набор от презентационни материали (и какво да сложите в него)

Издател: СофтПрес
Език: Български
Година: 2007
ISBN: 9789546854766
Страници: 216
Корици: меки
Тегло: 526 грама
Размери: 23.5×16.5
Наличност: Не
Раздел: Компютърна графика и дизайн, Компютри и интернет, Книги

Цена: 19.99

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.