През обектива: Великите фотографии

Албумът „През обектива“ ще ви удиви с двеста и трийсет велики фотографии, публикувани в списание „Нешънъл Джеографик“. Те са избрани сред десетте милиона изображения в архива на Националното географско дружество на САЩ, който обхваща повече от едно столетие и съхранява снимки от всички кътчета на Земята.
Разгърнете ли тази възхитителна книга, ще надникнете през обектива на най-добрите фотографи в света и ще откриете истинска съкровищница от образи. Европа. Азия. Африка и Средният изток. Двете Америки. Острови и океани. При всяко отгръщане на страницата – с наслада и вълнение – ще отваряте нов прозорец към неподозирани чудеса и изумителни открития.
Първата снимка на страниците на списание „Нешънъл Джеографик“ е публикувана през 1890 година. С нея се отбелязва скромното начало на една великолепна традиция. От последните години на XIX век до зората на XXI век „Нешънъл Джеографик“ продължава да завладява нови и нови територии и да определя стандартите в изкуството на фотожурналистиката.
Книгата „През обектива“, която „Егмонт България“ поднася на българския читател, черпи снимков материал от изключителния архив на Националното географско дружество на САЩ, съдържащ уникален безценен летопис на световната история. Тези наистина велики фотографии, запечатвали през обектива неповторими мигове в продължение на повече от век, преброждат планетата нашир и надлъж и дори излизат извън нейните предели. На страниците на книгата изниква пленителният образ на нашия свят – от Европа през Азия. Африка и Средния изток, Северна и Южна Америка до океанското островно царство и заобикалящите го водни простори. На една страница тайвански девойки в народни носии надничат от портрет, заснет през 1920 година, на друга астронавт броди из Космоса над море от облаци, а на трета арктически вълк е увиснал във въздуха между два ледени блока Представени са над сто даровити фотографи от всички епохи – герои от типа на Индиана Джоунс като Хирам Бингам, преоткрил Мачу Пикчу през 1911 година: журналисти, заснели срещата на млади летци с островитяни от Тихия океан през Втората световна война: съвременни майстори на обектива като Реза, Дейвид Алън Харви, Уилям Албърт Алард, Джоди Коб и Сам Ейбъл.
Плод на смайващ художествен талант, албумът „През обектива“ е витрина с поразителни изображения – от историческите американски градове през окъпаните в светлина шарени кубета на храма „Василий Блажени“ в Москва до кораловите катедрали на Големия бариерен риф. Тази книга е едновременно ярък документ за пътя на фотографията през годините и незабравим пъстроцветен прозорец към нашия свят в цялото му удивително многообразие.
Националното географско дружество на САЩ е най-голямата научна и образователна организация с идеална цел в света. То е създадено през 1888 година, за да „разпространява и увеличава географските знания“. Националното географско дружество образова и вдъхновява милиони хора всеки ден чрез своите списания, книги, телевизионни програми, видеофилми, карти и атласи, научни субсидии, географски викторини за ученици, семинари за учители и съвременни учебни помагала.

Издател: Егмонт
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 9644467017
Страници: 504
Корици: твърди
Тегло: 2852 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Фотография, Изкуство, Книги

Цена: 59.00