Позитивна психология for Dummies

0
(0)

Използвайте принципите на позитивната психология, за да освободите пълния си потенциал във всички свери на живота
Защо някои хора постигат по-голям успех и щастие от други? Тайната се крие в начина им на мислене. Изследвайте науката зад позитивната психология и открийте как може да използвате нейните принципи и теории, за да изградите един по-добър живот за себе си и хората около вас. Този практически наръчник ви въоръжава с уменията и стратегиите, които са ви нужни, за да определите кои са вашите силни страни, да промените мисленето си и да се справяте с трудните емоции, за да постигнете по-големи успехи, по-добро здраве и по-голямо щастие.
• Започнете с основните неща за позитивната психология – изследвайте произхода й и новите области в тази наука, като разберете какво значи да сте позитивни и как да промените мисленето си, за да постигнете позитивност.
• Винаги гледайте от положителната страна – разберете какво може да направи за вас позитивната психология и как да прилагате някои прости стратегии, за да направите ежедневието си по-смислено и да постигнете по-голямо щастие, по-добро здраве и усещане за удовлетворение.
• Прилагайте силата на позитивната психология при работа, почивка и забавления – разберете как да изградите щастливи, дълготрайни връзки, използвайте прости стратегии, за да бъдете позитивни родители и извлечете най-доброто от своята кариера, колеги и подчинени.
• Използвайте позитивната психология цял живот – създайте своя лична програма за щастие и направете някои трайни промени, за да изградите по-добро бъдеще за вас и онези около вас.
В книгата ще откриете:
• Последните изследвания в областта на позитивната психология. • Стратегии за ефективно справяне с трудните моменти и емоции. • Експертни съвети как да бъдете по-внимателни и загрижени. • Напътствия как да живеете смислен живот и да оставите следа след себе си. • Съвети как да използвате позитивна комуникация, за да изградите щастливи взаимоотношения. • Начини да откриете какво наистина ви прави щастливи. • Нови начини да използвате силните си черти. • Най-добрите дейности за създаване на положително настроение.
Аврил Лaймън е психолог, специализирал в проблемите на лидерството, и международен бизнес консултант, който използва позитивната психология ежедневно. Той е член и основател на Английската асоциация на консултантите и е един от десетте най-добри консултанта във Великобритания.
Гладийна Макмеън е водещ консултант по личностно развитие и трансформация и вицепрезидент и почетен член на Английската асоциация на консултантите. Тя е обявена за един от най-добрите десет консултанта във Великобритания от “Independent on Sunday” и “Sunday Observer”.

Издател: AlexSoft
Език: Български
Година:
ISBN: 9546562106
Страници: 310
Корици: меки
Тегло: 368 грама
Размери: 23.5×16.5
Наличност: Да
Раздел: Приложна психология, Книги

Цена: 15.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.