Последните думи на Рафаел Игнейшъс Финикс

Казвам се Рафаел Игнейшъс Финикс и съм на сто години – или ще стана след десет дни, в ранните часове на 1 януари 2000 г., когато ще се самоубия.
На Рафаел Игнейшъс Финикс му е дошло до гуша. Роден в началото на ХХ в., той е твърдо решен да сложи край на живота си, когато старото хилядолетие свърши и започне новото. Но преди това иска да разкаже историята си, за да изясни нещата. Да намери смисъл в дългия си живот, продължил цял век. Той решава да запише всичко, но вместо с химикалка и хартия, пише по стените на изолирания замък, който е последният му дом. Започва със съдбовното първо приключение с Емили, приятелка от детството, която ще стане негова постоянна спътница. Рафаел си спомня множеството си преживявания, безбройните си срещи…и разбира се, десетте убийства, които е извършил между другото.
Така започва абсолютно нестандартният разказ на един човек за двайсети век – или поне собствената му бурна, често ексцентрична, донякъде ненадеждна и несъмнено едностранчива интерпретация на епохата.

Издател: Бард
Език: Български
Година: 2014
ISBN: 9789546555373
Страници: 400
Корици: меки
Тегло: 306 грама
Размери: 13×20
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.79