Поругана чест

За цивилизования свят убийствата в името на честта изглеждат екзотичен, почти невероятен антропологичен феномен. И основателно, защото те датират от времето на асирийците от преди почти 4000 години, когато женската чест е била притежание на семейството. Без да се публикува официална статистика (повечето от тези случаи не стигат дори до вестникарските хроники), е известно, че ежегодно само в района на Близкия изток хиляди жени намират смъртта си, защото според закона – суров и безмилостен като самата пустиня, прилаган в общества, доминирани от мъжете, – са “опозорили” семейството, като са разговаряли (понякога само по телефона) с мъж, който не им е роднина.
Двадесет и пет годишната Далия – красива, жизнерадостна, интелигентна мюсюлманка – се влюбва в Майкъл -католик, майор от кралската армия. Това е нейното престъпление: одързостила се е да обича и последва порива на мечтите и сърцето си. И получава своето наказание – не от друг, а от ръката на собствения си баща: дванадесет пъти той забива нож в гърдите й. Шокираща и драматична, историята на Далия ще разтърси всеки, който иска да научи какви съкровени и смъртоносни битки се водят в свят, забулен в мистерия: тя е опит на една жена да въстане срещу вековна традиция със съкрушителни последици. “Поругана чест” е книга за любовта и загубата, за приятелството и силата, не плод на художествена измислица, а факт, който се случва в наши дни.

Издател: Емас
Език: Български
Година: 2005
ISBN: 9548793822
Страници: 190
Корици: меки
Тегло: 152 грама
Размери: 20×13
Наличност: Да
Раздел: Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 9.00