Планираният хаос

Намираме се в Париж, в редакцията на голяма радиостанция, където новините за различни инциденти и катастрофи, пожари, наводнения, земетресения, терористични атаки на ислямисти, банкови кризи, войни и дори планетарни катастрофи се „изливат“ като безспирен порой, при това денонощно в ефира.
В друг план – една тайна окултна международна организация подготвя – при строга секретност! – голям проект за радикална промяна в живота на планетата: чрез контрол на информацията и създаването на един… „планиран хаос“, на едно „превантивно“, предохранително „безредие“. И колкото и да е неочаквано и стран-но, този секретен проект предвижда и протокол за сътрудничество между човешката раса и расата на „плъховете мутанти“…
Написан от първо лице, единствено число, в сегашно време, този актуален, новаторски роман, в който се преплитат реалното и фантастичното, е решен в определено журналистически стил. Основната тема е за информацията, по-точно за свръхинформа-цията, която като мощна лавина залива нашия ден. Защото, колкото и парадоксално да звучи – свръхинформираният, преситен от новости и сензации човек, днес е и един определено парализиран човек! Как се преминава от едната крайност към другата – от парализирания от цензурата по времето на комунизма човек до също парализирания, но от свръхинформацията индивид – ето един интересен механизъм, който единствено иронията на Историята може да създаде.
Авторът, световноизвестният белетрист, драматург и поет, познат и у нас, Матей Вишниек, ни представя оригинален и силен роман манифест, радиография на тази нова форма за „промиването на мозъци“.
Огнян Стамболиев

Издател: Авангард принт
Година: 2016
ISBN: 9789543373000
Страници: 256
Корици: меки
Тегло: 353 грама
Размери: 14×20
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00