Пиано for Dummies + CD

Без значение дали само сте се възхищавали отстрани на пианото, или желаете да се върнете към старо хоби, „Пиано For Dummies“ ви дава всичко, от което се нуждаете, за да създадете красива музика с увереност и лекота. Ще получите практически и лесни за следване инструкции как да разчитате ноти, да поддържате ритъм и да използвате ръцете и краката си, за да свирите мелодии от популярни песни.Ръководството „Пиано For Dummies“ предоставя нови възможности:
Запознаване с клавиатурата – открийте разликите (и приликите) между акустичните и електрическите клавишни инструменти и прочетете съвети как да откриете кои са подходящи за вас. Записване на звука върху хартия – научете символите, линиите и точките, изграждащи записаната музика, и разберете как нотите се „превеждат“ в истински песни. Ръцете – една по една – практически инструкции как да свирите мелодии от известни песни, като започнете само с дясната ръка и постепенно поканите и лявата да се присъедини към забавата. Живот в пълна хармония – разберете какво е хармония, как се прави и как можете да я използвате в своите изпълнения.
Отворете книгата и открийте:
Практически уроци, учебни техники и примери. Начини как да използвате максимално времето за упражнения. Съвети как да отмервате ритми. Упражнения за свирене с лява ръка. Трикове, техники и стилове, с които да обогатите музиката, която свирите. Гами и акорди в мажорна и минорна тоналност. Удобни модели за акомпанимент, интро и аутро.
Приложеният компактдиск включва:
Повече от 90 записани изпълнения на упражненията и музикалните откъси, присъстващи в тази книга. Изпълнения, записани с броене, които ви позволяват да свирите в реално време заедно с музиката. Примери за стилове, включително джаз, рок, кънтри, соул и класика.
Блейк Нийли е композитор, диригент, аранжор, оркестратор и пианист, номиниран за наградата „Еми“ за композиране на основната музикална тема към „Евърууд“. Оттогава Блейк се радва на почетна кариера като композитор и оркестратор с участия във филма „Мъж под наем“, телевизионния сериал „Братя и сестри“ и в пожъналия голям успех филм на „Дисни“ – „Омагьосана“.

Издател: AlexSoft
Език: Български
Година: 2014
ISBN: 9789546562845
Страници: 410
Корици: меки
Тегло: 489 грама
Размери: 16.5×23.5
Наличност: Да
Раздел: Хоби и свободно време, Книги

Цена: 16.99