Photoshop 5.5 3D Текстури: Ефекти и Дизайн

Създайте зашеметяващи тримерни изобразителни карти с Photoshop и вдъхнете живот на вашите персонажи, фантастични създания и пейзажи!
С книгата Photoshop 5.5 – 3D текстури ще научите най-новите и авангардни техники за създаване на изобразителни карти от един истински “гуру” в областта на практическото им приложение. Проследявайки стотиците учебни упражнения в стил “стъпка-по-стъпка”, придружени с над 400 пълноцветни изображения, ще постигнете рязко повишаване на фотореалистичното качество на своите изображения до ниво, за което не сте сънували. С помощта на множеството нови функции на Photoshop и усъвършенстваните техники за изобразителни карти, ще можете да постигнете реалистичност на вашите тримерни същества, оползотворявайки пълния им потенциал. Не сте ли се мъчили с часове над модела на тримерния T Rex, за да изглежда както в знаменития “Джурасик парк”, само за да изпитате накрая разочарование от вида му след несполучливо текстуриране? Тази книга не само ще ви научи как да направите своите тримерни създания да изглеждат като че ли живеят и дишат в реалния свят, но ще получите и специализирана информация “само за посветени” как да придавате на своите тримерни обекти и същества най-високата степен на реалистичност. Photoshop 5.5 – 3D текстури ще ви даде практически познания и умения, натрупани от хиляди часове работа с изобразителни карти за тримерни компютърни игри, филми и телевизия. Ако искате вашата тримерна графика да премине на следващо качествено стъпало, прочетете тази книга!
Основни теми:
· Рисуване на текстури за: индустриално създадени предмети, научнофантастични обекти, живи същества и аксесоари за тях.
· Създаване на текстури за природни материали, ползване на изобразителни карти за изместване и светлинни проекционни маски.
· Основи на рисуването с Photoshop
· Усъвършенствани техники на рисуване
· Специални техники на редактиране с използване на сканирани изображения
· Работа с различни типове изобразителни карти
· Работа с различни методи за прилагане на изобразителни карти
· Използване на стекирани изобразителни карти за фино нагласяне на вида на повърхностите на тримерни обекти
Съдържание на CD-ROM:
· Adobe Photoshop, Adobe Illustrator и Adobe After Effects – trial editions
· Свръхреалистични 3D модели на човешки лица, готови за прилагане на текстурни изобразителни карти.
· 3D модели (в различни тримерни формати) на аксесоари за различни създания, готови за прилагане на текстурни изобразителни карти.
· Твърде впечатляващи модели на фантастични създания (в различни тримерни формати), готови за прилагане на текстурни изобразителни карти.
· Десетки мрежовидни шаблони (във формат на Photoshop), които ви помагат да започнете процеса на прилагане на изобразителни карти.
· Множество безшевно размножаеми текстурни изобразителни карти, които можете да ползвате за тримерните си проекти.

Издател: СофтПрес
Език: Български
Година: 2000
ISBN: 9546850993
Страници: 366
Корици: твърди
Тегло: 800 грама
Размери: 24×17.5
Наличност: Не
Раздел: Компютри и интернет, Книги

Цена: 10.00