Откъснати страници/мемоарно-епистоларна хроника/

Анна Каменова е известна българска белетристка, преводачка, публицистка и общественичка. Дъщеря на големия наш дипломат, общественик и политик, – Михаил Маджаров. Тя придружава баща си в неговата дипломатическа дейност и живее в Русия и в Англия. През периода 1924-1929 г. завежда рубриката „През световния прозорец“ във в.“Свободна реч“ и печата във в.“Слово“, „Женски глас“ и сп. „Съвременник“. Дъщерята на Маджаров присъства в културното битие на българина с интелигентното си перо повече от 60 години. В книгата са включени части от нейните дневници и записки, наречени безсъници или откъснати страници, които описват живота й в Лондон и Петербург, животът й с проф. Петко Стайнов, спомените за бащината къща.
ОТКЪСНАТИ СТРАНИЦИ. През последните години мемоарната литература завладя книжния пазар. Търси се и се предлага. Мнозина „пишещи“ и „непишещи“ се впуснаха да разказват за детските си години, за цървулите и овцете, за училището в село и за какво ли още не. Понякога притурят съзнателно или не – та може ли човек да помни точно така, както е било.
Много пъти са ме канили и настоявали да пиша спомени. Стеснявам се да говоря за себе си, защото дори когато пишеш за определено лице, ти пак изтъкваш преди всичко себе си.
Не ми остава много време да пиша спомени. И изведнъж почувствах нужда да напиша нещо за моето семейство, тъй като поне на мен ми се струва – то беше забележително не само поради определените личности, а и поради широтата, хармонията, която цареше в нашето семейство. A.K.

Издател: Дамян Яков
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 9789545273694
Страници: 272
Корици: меки
Тегло: 370 грама
Размери: 20×13
Наличност: Да
Раздел: Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 12.00