Оскар Уайлд: Афоризми & анекдоти

ОСКАР УАЙЛД (1854 – 1900) е ирландски писател, драматург и поет, автор на знаменития роман „Портретът на Дориан Грей”, както и на девет пиеси, които му носят феноменален успех и не слизат от сцената и днес. Изключително популярен става със своите афоризми, спечелили му славата на най-остроумния британец й на най-цитирания автор след Шекспир.
Да обичаш себе си, е любов за цял живот. Мога да устоя на всичко, освен на изкушението. Понякога си мисля, че когато Бог е създавал човека, е надценил възможностите си. На богатите ергени трябва да се налагат високи данъци. Не е справедливо някои хора да са по-щастливи от други. Харесвам мъжете с бъдеще и жените с минало. Бракът е толкова вреден, колкото и цигарите, но струва много по-скъпо. Животът е твърде важно нещо, та да се гледа на него сериозно. Всички тънем в калта, но някои от нас съзират звездите. Когато хората се съгласяват с мен, винаги имам чувството, че греша.

Издател: Фама
Език: Български
Година: 2011
ISBN: 9789545974182
Страници: 144
Корици: меки
Тегло: 182 грама
Размери: 21×13
Наличност: Да
Раздел: Афоризми и сентенции, Философска проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00