На юг от никъде

0
(0)

Чарлс Буковски (1920 – 1994), знаменит представител на бийт-поколението, антиконформист и бунтар, е един от най-тиражираните и превеждани американски писатели. Автор е на 50 творби – поезия и проза. „На юг от никъде“ е петата книга на Буковски, която издателство „Фама“ предоставя на българския читател. Досега са излезли още: „Всичко на масата“, „Factotum“, „Холивуд“ и „Жени“.
ЗА АЛКОХОЛА Алкохолът е едно от най-великите неща на този свят, поне според мен. За повечето хора той може да е пагубен, но аз съм друг случай. Написал съм най-добрите си работи под въздействието на алкохола.
ЗА ЖЕНИТЕ Жените са като машини за оплакване. Все мъжете са им виновни. Мислят се за незаменими. Там им е проблемът. Когато една жена ме вбеси, пращам я по дяволите. Качвам се в колата и заминавам. Където и да е.
ЗА ПИСАНЕТО Никога не пиша през деня. То е като да се разхождаш гол в голям магазин. Всички те гледат. Но нощем… тогава е времето на магиите.
ЗА ВЯРАТА Вярата е за онези, които я имат. Само не ме обременявайте с нея. Имам повече вяра в своя водопроводчик, отколкото във Второто пришествие. Водопроводчикът поне върши нещо полезно – отпушва клозети. Из интервю на Шон Пен с Чарлс Буковски, Interview magazine, септември 1987 г.

Издател: Фама
Език: Български
Година: 2008
ISBN: 9789545973178
Страници: 240
Корици: меки
Тегло: 316 грама
Размери: 21×14
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 14.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.