Мотивационно интервюиране. Подготвяне на хората за промяна

0
(0)

Методът на мотивационното интервюиране е посветен на подпомагането на човешката промяна в нейните най-разнообразни форми и проявления. Създаден като терапевтичен стил за подсилване на вътрешната мотивация и осъществяване на значима промяна в някои от най-сложните сфери на проблемно поведение, като алкохолизъм, наркомании, престъпност и други, мотивационното интервюиране бързо се превръща в един от водещите методи за лечението и преодоляването им. Методът на мотивационното интервюиране е обърнат към пациента, към неговите нужди, желания и мечти в момента, а не в някакво далечно бъдеще след евентуална промяна.
Поради фундаменталната проблематика, свързана с мотивацията за промяна, тази книга е полезна не само за психотерапевти, но и за специалисти в широк спектър професионални области.
Книгата се издава с препоръката на Клиника Канчелов, първата специализирана клиника за психотерапия и лечение на зависимости в Централна и Източна Европа, прилагаща мотивационното интервюиране като основен комуникативен и терапевтичен стил.

Издател: Лик
Език: Български
Година: 2010
ISBN: 9546077976
Страници: 592
Корици: меки
Тегло: 536 грама
Размери: 15.5×22.5
Наличност: Не
Раздел: Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Цена: 30.00

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.