Мистичната югоизточна Азия

Рони Аласор е норвежки журналист и писател от кюрдски произход, роден през 1963 г. Журналистическата му дейност започва през 1988 г. със статии на политически и социални теми и пътеписи във вестници в Норвегия, Швеция и други страни. През 1999 г. издава първата си книга – Кодово съобщение: Качи се на влака, която съдържа спомените на турски офицери и войници, участвали в окупирането на Кипър през 1974 г. Рони Аласор е член на Съюза на норвежките журналисти и на Международната федерация на журналистите. Живее в Норвегия.
От тази книга ще научите за травестити и проституиращи деца в ТАЙЛАНД и за изненадващи масажи в тоалетната; за чисти боклуци и забранени бакшиши в СИНГАПУР; за оризищата на КАМБОДЖА, превърнати в “Ниви на смъртта”, и за краля, който пази убийците; за някои хора в ИНДОНЕЗИЯ, които живеят в епохата на неолита, и за “уидоу жените” – толкова по-ценни, колкото повече бракове имат; за колонизаторския манталитет във ВИЕТНАМ – първо построяват моста, после го бомбардират, а също и за легендарния партизански командир Во Нгуен Зиап; за двата милиона тона бомби, хвърлени над “страната на милионите слонове”, както наричат ЛАОС, за Лунния град Виентян и за Луанг Прабанг, град на световните култури.

Издател: Сиела
Език: Български
Година: 2006
ISBN: 9546499153
Страници: 296
Корици: меки
Тегло: 333 грама
Размери: 21×14.5
Наличност: Да
Раздел: Есеистика и публицистика. Световна, Философска проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00