Метафизика на границата

0
(0)

Гергана Динева (София, 1982) завършва бакалавърска степен по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 2005 г. и магистърската програма Средновековна философия и култура през 2007 г. От 2010 г. е асистент по История на философията към Философски факултет на СУ с фокус върху средновековна философия.
Защитава докторска дисертация на тема „Метафизика на границата (границата като методологически ключ в интерпретацията на елементи от средновековната философия и култура)” под ръководството на проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев. Работи интензивно с автори като Джон Дънс Скот и Николай от Куза, както и общо с проблемните полета, които засягат философските и културни преходи – както исторически, така и чисто спекулативно.
Член е на Института за средновековна философия и култура – София.
Книгата на Гергана Динева представлява едно мащабно по обем и като тематична значимост изследване. Основният проблем в нея може да бъде формулиран така: това е опитът за изработване на съдържателна рефлексия върху понятието „граница“, както и възможността да се проследи в исторически план условието за формулирането на една „метафизика на границата“ чрез прилагането на херменевтичен инструментариум при оценката на средновековното историко-философско наследство.

Издател: УИ „Св. Климент Охридски“
Език: Български
Година: 2015
ISBN: 9789540739984
Страници: 288
Корици: меки
Тегло: 311 грама
Размери: 14×21
Наличност: Да
Раздел: Философия, Хуманитарни науки, Книги

Цена: 11.20

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.