Лекарствени препарати

Предлаганата книга представлява най-краткият изключително информативен лекарствен справочник, издаван през последните години у нас. „Лекарствени препарати” съдържа удобна за ползване и съобразена с възприетите от СЗО анатомо-терапевтично-химични принципи, класификация на лекарствата, рационално осъвременена и адаптирана към нуждите на ежедневната клинична практика.
Статиите на отделните препарати са подредени по азбучен ред. В тях са обобщени актуални фармакотерапевтични данни с голяма приложна стойност, вкл. дозиране при деца. Приоритетно са описани лекарствата, прилагани при социалнозначими заболявания. Общият брой на разгледаните синоними е около 4000. На много от тях се обсъжда и тератогенният потенциал по данни на FDA(USA).
Справочникът е предназначен за лекари от всички специалности, стоматолози, фармацевти, научни работници, мениджъри на аптеки, на болници и здравноосигурителни каси, представители на фармацевтични фирми, студенти от горните курсове на медицинските университети и колежи, любознателни граждани и др.

Издател: Медицина и физкултура
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 9544200924
Страници: 648
Корици: меки
Тегло: 636 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Фармакология, Медицина, Книги

Цена: 25.00