Кучка

“Няма да можете лесно да изчегъртате образите от този роман от подмолите на съзнанието си. Призоваващо и уникално четиво.” “Индипендънт”
“Творба със страховита сила… Хелън Уолш няма да бъде един от основните нови гласове в литературата, тя вече е.” Нийл Грифитс
“Най-забележителната история за съзряването, която съм чела от доста време… Хелън Уолш застава редом до Ървин Уелш заради умението си да показва какво привлича хората към крайностите в удоволствието.” Наташа Уолтър, сп. “Вог”
“Уолш притежава дарбата да създава персонажа чрез неговия глас… Да използваш образ, който ще допадне и на протагониста и на автора -това е напъпилата гръд на един пищен талант.” сп. “Таймс”
“Натрапчиви и незаличими… гласовете в тази книга са пронизителни и красноречиви, а кошмарът на Мили, неумолимо водещ до самоналожена деградация, ви преследва и след последната страница.” в. “Ню Йорк Таймс”
Хелън Уолш е родена в Уорингтън през 1977 г., а шестнайсетгодишна се мести да живее в Барселона. Работи като сводница в квартала на червените фенери и успява да спести достатъчно средства, за да завърши езиково училище. Изтощена от тежкия си живот и разорена, тя се връща във Великобритания година по-късно и в момента работи с десоциализирани подрастващи в Северен Ливърпул. “Кучка” е първият й роман.

Издател: Прометей
Език: Български
Година: 2005
ISBN: 95495629461033
Страници: 318
Корици: меки
Тегло: 250 грама
Размери: 20×13
Наличност: Да
Раздел: Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 11.00