Крес Кн.3 от Лунните хроники

Това не е историята, която си спомняте. Но е тази, която няма да забравите.
Героите са същите, но не съвсем – Кулата, в която е затворена Рапунцел, е сателит, обикалящ в орбита около Земята. И, в търсене на истината, тя не може да си позволи да спусне косата си или да отслаби защитата си. Дори в бъдещето приказките започват с „Имало едно време…“.
В третата част на бестселър поредицата „Лунните хроники“, Синдер, Скарлет, Вълка и Трън имат брилянтен план – да свалят кралица Левана. Но, както всеки добър план, и този се проваля. И единствената надежда за бегълците е Крес – затворена от години от чародейците на кралицата, сега момичето е на път да спечели свободата си. Но на каква цена?
* * *
Бестселър поредицата „Лунните хроники” печели любовта на феновете в цял свят. Преведена на 27 езика, тя оглавява класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. „Действието в романите на Мариса Мейър се разгръща в ритъма на магията на приказките и шеметното вълнение на антиутопичната фантастика,” коментират от Publisher’s Weekly и горещо ги препоръчват.
* * *
Авторът
Мариса Мейер е родена в Такома, Вашингтон. Дипломира се като бакалавър по творческо писане и детска литература в Тихоокеанския лутерански университет. Магистърската си степен по книгоиздаване получава от университета Пейс. Работи като редактор, преди да се отдаде изцяло на писането Признава, че освен книгите и четенето сред интересите й са пътешествията, хубавите вина и ловът на антики.
Днес Мариса живее в Такома със съпруга си и трите си котки.

Издател: Егмонт
Език: Български
Година: 2014
ISBN: 9789542711483
Страници: 552
Корици: меки
Тегло: 443 грама
Размери: 13×20
Наличност: Да
Раздел: Литература за деца и юноши, Книги

Цена: 12.90