Йовков: Съвременни интерпретации

Библиотека „РАЗНОЧЕТЕНИЯ” представя поредица от сборници, посветени на значими български писатели. Всеки том съдържа актуални прочити на литературната ни класика. Избрани творби на автора се интерпретират от представители на различни литературоведски, философски, екзегетически стратегии и критически почерци, което разширява границите на разбиране, онагледява вътрешната многоизмерност и разнопосочност на художествения текст.
„ЙОВКОВ. Съвременни интерпретации” предлага модерни прочити на христоматийните Йовкови творби: „Шибил”, „Божура”, „Индже”, „През чумавото”, „Песента на колелетата”, „По жицата”, „Албена”, „Грехът на Иван Белин”, „Вълкадин говори с бога”. Автори на текстовете са преподаватели от Софийския, Великотърновския, Пловдивския и Шуменския университет, научни сътрудници от Института по литература на БАН.
Поредицата е предназначена за преподаватели, студенти, учители, зрелостници, кандидат-студенти и ученици с литературна ориентираност. В библиотека „РАЗНОЧЕТЕНИЯ” очаквайте още: Ботев Вазов

Издател: Слово
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 954439771X
Страници: 334
Корици: меки
Тегло: 220 грама
Размери:
Наличност: Да
Раздел: Художествени текстове. Критика, Учебна литература, Учебници

Цена: 6.00