Изпепелени сенки

Стремителен, дързък и мащабен роман в традицията на Халед Хосейни!
Финалист на престижната награда „Ориндж“ за най-добър роман на 2009 г.!
Стремителен в своя размах и дързък в мащабите си, „Изпепелени сенки” е роман за преплетените съдби на две коренно различни семейства на фона на най-драматичните събития от съвременната история.
9 август 1945 г., Нагасаки. Влюбената Хироко излиза на верандата, облечена в кимоно с три жерава на гърба. Миг по-късно любимият й Конрад и светът наоколо се превръщат в пепел. Три белега с формата на птици са единственото, което й остава – незаличим спомен за всичко, което завинаги е загубила. Две години по-късно Хироко намира утеха при Елизабет – сестрата на Конрад, и нейното семейство. В техния дом младата жена открива и бъдещия си съпруг Саджад… Сенките на историята се разстилат върху сплетените съдби на двете семейства и ги сблъскват с разделението на Индия, с Пакистан през 80-те и с опустошителните последици от 11 септември 2001 г.
С фин почерк, наситена емоционалност и неимоверно проникновение, Камила Шамзи предлага панорамна и вълнуваща история за любовта и предателството, предаността и изкуплението, вечното дирене на надежда и изпепелените сенки на миналото. И ни убеждава, че човечността може да бъде открита дори и в най-жестоките конфликти.

Издател: Ера
Език: Български
Година: 2009
ISBN: 9789543890682
Страници: 400
Корици: меки
Тегло: 295 грама
Размери: 20×13
Наличност: Не
Раздел: Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 14.00