Инка III: Светлината на Мачу Пикчу

Антоан Б. Даниел е литературен псевдоним на писателите Антоан Одуар, Жан-Даниел Балтасе и етнолога и инка-изследовател Бертран Ует, създали невероятната приключенска трилогия “ИНКА”, включваща заглавията: “Принцеса на слънцето”, “Златото на Куско” и “Светлината на Мачу Пикчу”.
Наситеното действие на романа ни пренася в XVI в., между 1526 и 1542 г., по време на покоряването на Империята на Слънцето от испанските конквистадори, предвождани от Франсиско Писаро и с покровителството на император Карл V.
“СВЕТЛИНАТА НА МАЧУ ПИКЧУ” – третата книга от приключенската сага “ИНКА”, разказва за последните шест години (1536-1542) от епичното завладяване на Империята на слънцето. Испанските конквистадори са превзели вярата и златото на легендарната земя и трайно се настаняват в новия свят. Макар и обезсилен, народът на инките организира последната си съпротива. Раздели и срещи през хиляди изпитания, бележат пътя на влюбените Габриел и Анамая. Пред вратите на свещения град Мачу Пикчу Габриел вече не е чужденец и двамата остават завинаги заедно.
“Това, което трябваше да бъде казано, е казано, и е направено това, което е трябвало да бъде направено”.

Издател: Унискорп
Език: Български
Година: 2005
ISBN: 9543300275
Страници: 382
Корици: меки
Тегло: 478 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00