Инка І: Принцеса на Слънцето

Антоан Б. Даниел е литературен псевдоним на писателите Антоан Одуар, Жан-Даниел Балтасе и етнолога и инка-изследовател Бертран Ует, създали невероятната приключенска трилогия “ИНКА”, включваща заглавията: “Принцеса на Слънцето”, “Златото на Куско” и “Светлината на Мачу Пикчу”. Наситеното действие на романа ни пренася в XVI в., между 1526 и 1542 г., по време на покоряването на Империята на Слънцето от испанските конквистадори, предвождани от Франсиско Писаро и с покровителството на император Карл V. Изумителният свят и природа на древните инки, приказните истории за злато и тайни на боговете, завладяват на фона на невъзможната магическа любов между принцеса инка и испански офицер.
История, епос и мистика, преплетени с любовна интрига и вълнуващи приключения – това е може би най-кратката и точна характеристика на сагата “ИНКА”.
“Принцеса на слънцето” е първият роман от приключенската сага “ИНКА”. Майсторското описание на екзотичните природни картини е съчетано с професионално познаване на инкската култура и история. Зародилата се предизвестена любов между принцеса Анамая и испанеца Габриел е фона на който се разгръща могъщия културен сблъсък между европейската и инкската цивилизация. Единайсетия владетел на инките умира. По традиция от него се очаква да посочи наследника на трона, но противно на очакванията, в своята последна земна нощ, Синът на Слънцето допуска до себе си единствено Анамая – мистериозното момиче със сини очи, за да му довери съкровените си божествени тайни. По същото време на брега на океана пристигат странни бели хора, с намерение да покорят Империята на четирите посоки, земята на инките. Техен водач е капитан Писаро, пратеник на император Карл V. Сред чужденците е и Габриел – млад испански благородник… Романът е увлекателен, чете се леко, а множеството непознати за нас думи са обяснени в последните страници в специализиран речник.

Издател: Унискорп
Език: Български
Английски
Година: 2005
ISBN: 954330016X
Страници: 432
Корици: меки
Тегло: 531 грама
Размери: 21×14
Наличност: Не
Раздел: Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Цена: 10.00