Играйте бридж с Беладона

Джорджо Беладона (1923-1995) е до края на живота си неизменно номер едно в класирането на Световната бриджфедерация от нейното създаване през 1960. В състава на знаменития италиански Син отбор той е тринадесет пъти световен, три пъти олимпийски и седем пъти европейски шампион.
Изумителният списък на неговите успехи го прави най-големия бриджор на всички времена, а също така подчертава огромния му опит, натрупан в течение на една непостигната от никой друг кариера. Голям новатор в областта на системите за анонсиране, Джорджо Беладона посвещава много усилия на обучението по бридж както с курсовете и публичните си лекции, така и с книгите и хрониките си в големите италиански периодични издания.
В този том, посветен на разиграването, Джорджо Беладона проявява всичките си дидактически качества. Най-добрият метод на обучение – ни казва той – се състои в илюстрирането на общите правила на поведение и подход с примера на шампионите, играещи в състезанията от най-високо ниво. Авторът ни доверява впрочем своите тайни и черпи от личните си спомени, за да ни предложи повече от сто и десет увлекателни раздавания, където се вижда с какви разсъждения най-добрите играчи довеждат договорите си често до успешен край, а понякога до провал. Фундаментално произведение, което бриджорите от всякакво ниво ще четат и препрочитат с удоволствие и полза.
Кои е най-добрият играч в света?
Когато разговорът сред група бриджори замре, достатъчно е да се подхвърли този банален въпрос, за да възникне веднага един увлекателен спор, богат на най-остроумни аргументи, безконечни и … безплодни. Беладона? Гароцо? Форкет? Между гигантите, които са господствали в своята епоха, от стария или от новия континент, поставили или не точка на своята легенда, това са трите най-често споменавани имена. Лично аз, без съмнение вдъхновен от една прочута сентенция на саша гитри, бих казал: форкет? Да, той е най-силният; гароцо? Да, той е най-великият; а беладона? Ах! … Беладона е единственият. /Жан-Марк Рудинеско/

Издател: Темпис
Език: Български
Година: 2003
ISBN: 9549117812
Страници: 248
Корици: меки
Тегло: 381 грама
Размери:
Наличност: Не
Раздел: Спорт, Хоби и свободно време, Книги

Цена: 14.00